Chrzciny

Chrzciny w Restauracji Oranżeria.

Serdecznie zapraszamy do organizacji przyjęć z okazji chrzcin w Restauracji Oranżeria. Dysponujemy trzema salami mogącymi pomieścić od 20 do 100 osób (sale połączone). 
Proponujemy menu dostosowane do ilości osób oraz czasu trwania przyjęcia. Szef Kuchni z przyjemnością, w miarę możliwości, przygotuje Państwa ulubione dania.
W ramach chrzcin młodym Mamom nieodpłatnie udostępniamy miejsce do karmienia dziecka (wspólne dla wszystkich odbywających się w hotelu chrzcin).
 

MENU I

Koszt: 165,00 zł/osoba

Zupa (prosimy o wybór jednej dla wszystkich Gości)

Consomme drobiowe z makaronem

****

Krem z białych warzyw z popcornem gryczanym i nutą białej czekolady

Danie główne (prosimy o wybór jednego dla wszystkich Gości)

Filet z kurczaka w boczku, potatki,

blanszowane warzywa, sos bazyliowy

****

Karkówka z sosem żurawinowym, puree ziemniaczane z nutą chrzanu,

Mix sałat z winegretem z miodem lipowym

****

Dorsz smażony z chrzanowym puree i groszkiem

Przekąski  zimne

Śledź korzenny z cebulką w oleju

Ptysie z pastą serowo – łososiową

Jajka faszerowane z salami z sosem majonezowo - musztardowym

Pasztet pieczony po staropolsku z prażonymi ziarnami słonecznika

Tarta z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Mięsa pieczone własnego wyrobu podane z sosem tatarskim

Mieszane sałaty z serem korycińskim z delikatnym dressingiem ziołowym

Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem curry

Pieczywo

Napoje, desery

Herbata

Kawa

Soki owocowe

Woda mineralna

Bufet słodkości z własnej cukierni – 150 g/osoba

(Sernik z belgijską czekoladą i płatkami migdałów, tarta cytrynowa,

babeczki z owocami i bitą śmietaną, mus czekoladowy)

 

MENU II

Koszt: 200,00 zł/osoba

Zupa (prosimy o wybór jednej dla wszystkich Gości)

Krem z włoskich pomidorów z płatkami migdałów

****

Consomme drobiowe z kołdunami

Danie główne (prosimy o wybór jednego dla wszystkich Gości)

Noga kaczki confit, puree marchewkowe, pieczony burak,

sos z czerwonego wina

****

Schab z sosem grzybowym, domowa babka ziemniaczana z boczkiem,

warzywa grillowane z włoskimi ziołami

Danie serwowane na półmiskach (prosimy o wybór):

- Mix pierogów domowych:

* pierogi z mięsem – 2 szt.

* pierogi ukraińskie z cebulką – 2 szt.

* pierogi ze szpinakiem i fetą – 2 szt.

****

Dorsz pieczony, ryż jaśminowy, fasolka szparagowa w emulsji maślanej

z czosnkiem, sos prowansalski

Przekąski zimne

Śledź w oleju z suszonymi śliwkami i prażonymi migdałami

Terrina z ryb morskich

Tarta z chrupiącym boczkiem i kurkami

Pasztet domowy na toście z konfiturą z czerwonej cebuli

Mięsa wędzone własnego wyrobu: szynka, schab,

karkówka (podane z sosem tatarskim)

Sałatka z potatków z porem

Sałata Cezar z grillowanym kurczakiem

Tartaletki z musem z czarnej porzeczki i serem Lazur

Befsztyk tatarski z dodatkami

Pieczywo

Napoje

Kawa/Herbata

Soki owocowe

Woda mineralna

Bufet słodkości z własnej cukierni – 150 g/osoba

(Sernik z belgijską czekoladą i płatkami migdałów, tarta cytrynowa,

babeczki z owocami i bitą śmietaną, mus czekoladowy)

 

MENU III:

Koszt: 230,00 zł/osoba

Przystawka (prosimy o wybór jednej)

Rostbef wołowy marynowany w sosie sojowym, kolendrze i musztardzie

na sosie z ziarnami gorczycy, z sałatą orzechową

Plastry wędzonej kaczki z marynowaną w Lipcu Białowieskim sałatką

z fenkuła, chipsem z potatków i żelem z wiśni i jabłka

Filo pastry ze szpinakiem, porem i serem feta na sosie pomidorowym VEGE

Zupa (prosimy o wybór jednej)

Krem z białych warzyw z pestkami dyni

Krem z  zielonego groszku z miętą i oliwą ziołową

Krem z pomidorów z płatkami migdałów

Consomme drobiowe z kołdunami

Dania główne (prosimy o wybór jednego):

Pieczona polędwiczka wieprzowa na sosie z  zielonego pieprzu,

z ziemniakami au-gratin i mix sałat

****

Noga z kaczki confit, żel z wiśni i jabłka, jabłkowe arancini, mus z jabłka

****

Policzki wieprzowe duszone w trójniaku z suską sechlońską, puree ziemniaczane,

oliwa truflowa i grillowane warzywa

Dania serwowane na półmiskach (prosimy o wybór dwóch)

Mix pierogów : z mięsem, ukraińskie z cebulką, ze szpinakiem i serem feta

****

Karkówka pieczona w sosie żurawinowym, opiekane ziemniaki

z rozmarynem, bukiet warzyw z wody

****

Udziec z kurczaka zagrodowego w sosie tymiankowym,

z ryżem jaśminowym, warzywa stir - fry

****

Filet z dorsza na duszonym szpinaku, z sosem maślano-winnym,

ziemniaki Rosti, oliwa ziołowa

Przekąski  zimne (prosimy o wybór 10 przekąsek)

Śledź z suszonymi pomidorami

Tatar z łososia z piklami

Śledź marynowany w ziołach z cebulką

Pstrąg wędzony z piklami

Befsztyk tatarski z dodatkami

Rostbef marynowany w sosie sojowym i chilli

Jajka faszerowane z sezonową szynką

Bruschetta z pomidorami i chorizo

Plastry wędzonej kaczki z marynowaną gruszką i rukolą

Mus z wątróbki drobiowej z aromatyczną śliwką i koniakiem

Tymbaliki drobiowe na carpaccio z kiszonego ogórka

Półmisek wędlin regionalnych podane z sosem tatarskim

Schab pieczony w rozmarynie ze śliwkami w sosie dijon

Pasztet domowy z konfiturą z czerwonej cebuli

Kulebiak z pomidorami suszonymi i serem lazur

Sałatka z pieczonego buraka z serem korycińskim i orzechami włoskimi

Tarta z kurkami

Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem Cezar

Sałatka grecka z czarnymi oliwkami

Orientalna  sałatka z paluszkami krabowymi i makaronem ryżowym

Sałatka z awokado, mango i kurczakiem w sosie curry

Napoje, desery

Kawa

Herbata

Soki owocowe

Woda mineralna

Bufet słodkości z własnej cukierni – 150 g/osoba

(Sernik z belgijską czekoladą i płatkami migdałów,

tarta cytrynowa, tarta z porzeczką,

babeczki z owocami i bitą śmietaną, mus czekoladowy,

mus chałwowy, mini Pavlova z owocami, owoce)

MENU DZIECIĘCE:

Rosół z makaronem domowym

****

Filet z kurczaka z frytkami, mizeria

MENU WEGETARIAŃSKIE

Krem z białych warzyw z oliwą truflową

****
Kaszotto z grzybami sezonowymi i warzywami

DODATKOWO PROPONUJEMY:
Befsztyk tatarski – 25,00 zł/osoba (100 g/osoba)

Łosoś pieczony w całości ok. 3 kg – 540,00 zł)

Szczupak faszerowany w całości ok. 1,5 kg – 190 zł

Kaczka faszerowana w całości ok. 2 kg – 180 zł

SŁODKOŚCI Z HOTELOWEJ CUKIERNI
- Beza Pavlova – 150,00 zł/sztuka

- Ciasto Pani Walewska – 80,00 zł/kg

- Panna Cotta – 49,00 zł/kg

- Ciasto Leśny Mech – 79,00 zł/kg

- Mus miętowy w szkle – 10,00 zł/sztuka

- Owoce filetowane – 15,00 zł/150 g

PROPOZYCJE ALKOHOLI:

Wódka Żubrówka, Wyborowa – 40,00 zł/0,5 l.

Wódka Adam Mickiewicz – 50,00 zł/0,5 l.

Wódka Czarna Żubrówka – 60,00 zł/0,5 L

Wino stołowe (białe i czerwone) – 45,00 zł/0,75 l.

Prosecco  – 65,00 zł/0,75 l.

NAPOJE ZIMNE:

Napoje Pepsi w szkle – 6,00 zł/200 ml.

Lemoniada smakowa w słoju  – 90,00 zł/3 l.

Kwas Chlebowy Waszczukowy – 10,00 zł/0,33 L

 

Dzieci do lat 3 gościmy bezpłatnie.

Dzieci od 3 do 10 lat – 50%

****

Jedzenie pozostałe po przyjęciu pakujemy

w opakowania jednorazowe w cenie 50,00 zł

****

Sala na wyłączność – do 6 godzin.

Każda następna godzina płatna 300,00 zł

****

Wszystkie dania serwowane w Restauracji ORANŻERIA

przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników.

 W naszej kuchni nie stosujemy konserwantów i sztucznych dodatków.

 

Szczegółowe informacje:

Ewelina Walania (Kierownik Gastronomii)

Tel : +48 695 921 502

e-mail: e.walania@hotelbranicki.com

POBIERZ OFERTĘ W FORMACIE PDF

 

Zapraszamy do kontaktu !

 

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij