Przyjęcia komunijne 2024

Serdecznie zapraszamy do organizacji przyjęć z okazji Pierwszej Komunii Świętej w Restauracji ORANŻERIA. Dysponujemy trzema eleganckimi, klimatyzowanymi salami mogącymi pomieścić od 20 do 90 osób (sale połączone). 

Proponujemy menu dostosowane do ilości osób oraz czasu trwania przyjęcia. Szef Kuchni z przyjemnością, w miarę możliwości, przygotuje Państwa ulubione dania.

Wszystkie dania serwowane w Restauracji ORANŻERIA przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników. W naszej kuchni nie stosujemy konserwantów i sztucznych dodatków.

Przykładowe menu:

Menu I (210,00 zł/osoba)

Zupa

Krem z pomidorów z płatkami migdałowymi

Danie główne

Polędwiczka wieprzowa sous-vide w sosie kurkowym, kopytka, bukiet warzyw

Przekąski  zimne

Wytrawne ptysie z pastą serową i gravlaxem z łososia

Jajka faszerowane pastami

Pasztet z kurczaka z sosem żurawinowym

Fritata ze szpinakiem

Mięsa wędzone własnego wyrobu: szynka, schab, karkówka

Sałatka grecka

Grillowane roladki z cukinii z papryką i pastą serową

Warzywa świeże sezonowe z dipami

Pieczywo

 Menu dziecięce

Rosół z makaronem domowym

Filet z kurczaka z frytkami i mizerią

Napoje, desery

Kawa/Herbata

Sok owocowy

Woda mineralna

Ciasto z własnej cukierni

Mini ptysie z bitą śmietaną

Musy owocowe: truskawkowy, z kiwi, brzoskwiniowy

Owoce świeże

 

Menu II (230,00 zł/osoba)

Zupa

Krem z białych warzyw z chipsami bekonowymi

Danie główne

Filet kaczki, puree z młodych ziemniaków, sos z czerwonego wina,

mix sałat z truskawkami i winegretem

Przekąski zimne

Tatar z matiasa na kwaśnym jabłku

Tarta z kurkami i serem Dziugas

Półmisek mięs pieczonych

Półmisek pasztetów

Roladki z serkiem śmietanowym i suszonymi pomidorami

Carpaccio z pieczonego buraka z serem korycińskim

Sałatka brokułowa z fetą i oliwkami

Łódeczki z cykorii z salsą pico de gallo

Liście szpinaku z bekonem i sosem czosnkowym

Warzywa sezonowe z dipami

Pieczywo

 Menu dziecięce

Rosół z makaronem domowym

Filet z kurczaka z frytkami i mizerią

Napoje, desery

Kawa/Herbata

Sok owocowy

Woda mineralna

Ciasto z własnej cukierni

Babeczki z owocami i bitą śmietaną

Musy owocowe: truskawkowy, z kiwi, brzoskwiniowy

Owoce

 

DODATKOWO PROPONUJEMY:
Befsztyk tatarski – 25,00 zł/osoba (100 g/osoba)

Łosoś marynowany na zimno z pesto orzechowym – 26,00 zł (80 g/osoba)

Roladki z cukinii z serem feta i papryką z oliwą ziołową – 19,00 zł (80 g/osoba)

****

SŁODKOŚCI Z HOTELOWEJ CUKIERNI
- Beza Pavlova – 150,00 zł/sztuka

- Ciasto Pani Walewska – 80,00 zł/kg

- Panna Cotta – 49,00 zł/kg

- Ciasto Leśny Mech – 79,00 zł/kg

- Mus miętowy w szkle – 10,00 zł/sztuka

- Owoce filetowane – 15,00 zł/150 g

NAPOJE ZIMNE:

Napoje Pepsi – 8,00 zł/200 ml.

Lemoniada cytrynowa – 25,00 zł/1 l.

 

Dzieci do lat 3 gościmy bezpłatnie.

Dzieci od 3 do 7 lat – 140,00 zł

****

Jedzenie pozostałe po przyjęciu pakujemy

w opakowania jednorazowe w cenie 50,00 zł

****

Sala na wyłączność – do 6 godzin.

Każda następna godzina płatna 300,00 zł

****

Wszystkie dania serwowane w Restauracji ORANŻERIA

przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników.

 W naszej kuchni nie stosujemy konserwantów i sztucznych dodatków.

Wszelkich informacji udzieli Państwu Dział Gastronomii:

- tel: 85 665 25 08

- e-mail: restauracja@hotelbranicki.com.pl

Serdecznie zapraszamy !

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij