Wesela

Hotel Branicki **** klasy boutique to wymarzone miejsce do organizacji przyjęcia weselnego. Hotel Branicki**** w Białymstoku zapewnia Młodej Parze idealną przestrzeń do stworzenia niezapomnianej atmosfery, a jednocześnie gwarantuje komfortowe warunki zakwaterowania Gości, wyborne menu oraz magiczny klimat.

Boutiquowy Hotel Branicki to wymarzone miejsce do organizacji niezapomnianego przyjęcia weselnego. Hotel Branicki**** w Białymstoku zapewnia Młodej Parze wyborne menu, magiczny klimat oraz komfortowe warunki zakwaterowania Gości.

Zaszczyceni wyborem naszego hotelu jako miejsca organizacji Państwa przyjęcia weselnego - proponujemy wyjątkowy prezent. Jest to możliwość spędzenia Nocy Poślubnej w  romantycznym i luksusowym Apartamencie Różanym, gdzie na Młodą Parę będzie czekał bukiet świeżych róż i butelka wybornego wina.

Doskonale rozumiemy, że przyjęcie weselne to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu.

Dlatego organizując wesele w naszym hotelu, otrzymują Państwo gwarancję świadczenia usług na najwyższym poziomie oraz satysfakcję z wesela w najlepszym i najelegantszym lokalu w Białymstoku i regionie.

Do Państwa dyspozycji oddajemy sale weselne:

  • Bankietową: przyjęcie do 70 osób
  • Bankietową i hol recepcyjny: przyjęcie do 100 osób

Koszt organizacji przyjęcia weselnego wynosi od 180,00zł/osoba.
Dzieci w wieku od 4 do 10 lat otrzymują zniżkę w wysokości 50%.

"Organizowałam w Hotelu Branicki małe przyjęcie weselne i jestem po prostu zachwycona! A goście przede wszystkim więc uważam to za wielki sukces Wszystko przygotowane pięknie, estetycznie, elegancko i bardzo smacznie. Goście robili zdjęcia potraw, które były podawane. Atmosfera miła i kameralna, obsługa uprzejma i uśmiechnięta. Pani Kierownik Gastronomii bardzo pomocna w przygotowaniach i służąca dobrą radą - co, jak kiedy. Bez mrugnięcia okiem zasługuje na 4*."
~ Paulina, Facebook

MENU

Proponujemy indywidualne menu, uwzględniające gusta i preferencje naszych Gości. Służymy przy tym radą i doświadczeniem.
Wszystkie dania przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników. Nasi kucharze nie wykorzystują sztucznych substancji ani konserwantów.

Menu I

Koszt: 180,00 zł/osoba

Przekąska

Mus z kaczej wątróbki podany z pistacjami, galaretką z czarnej porzeczki

 i jabłkowym kawiorem

Zupa

 Krem z włoskich pomidorów ze szpinakowymi kluskami

Danie główne

Pieczona polędwiczka wieprzowa na sosie z trawy żubrowej

z ziemniakami au gratin i warzywami blanszowanymi

Bufet gorący

Barszcz z marynowanych buraków z pasztecikiem

Filet z soli na sosie szpinakowym

Kurczak kukurydziany z grillowaną cukinią i sosem ziołowym

Schab we włoskiej pancetcie z boczniakami z patelni i sosem pieprzowym

Makaron w pikantnym sosie pomidorowym z czarnymi oliwkami i oregano

Karmelizowana marchewka z białym winem

Kopytka ziemniaczane

Bufet zimny

Matias z sosem jabłkowo-cebulowym i kwaśną śmietaną

Terrina z ryb morskich na sosie chrzanowym

Pieczona rolada z boczku faszerowana wędzoną śliwką

Mięsa wędzone i pieczone z piklami

Pasztet pieczony po staropolsku z sosem ziołowym i ziarnami słonecznika

Tymbaliki drobiowe z sosem tatarskim

Jajka faszerowane czarnym kawiorem

Sałatka z serem feta i winegret z miodem gryczanym

Sałatka z brokułami, pestkami słonecznika i chipsami z boczku

Delikatna sałatka jarzynowa

Świeże warzywa z sosem koktajlowym

Pieczywo własnego wypieku

Bufet deserowy

Wybór ciast z własnej cukierni (3 rodzaje)

Ptysie z bitą śmietaną

Musy owocowe

Owoce sezonowe

Napoje

Kawa/herbata

Woda mineralna

Soki owocowe

 

Menu II

Koszt: 190,00 zł/osoba

Przystawka

Pstrąg marynowany w occie z białego wina na musie

z zielonego jabłka i szczypiorkową espumą

Zupa

Krem z pieczonego pasternaku z rocher z bażanta i majerankowym pesto

Danie główne

Udo z kaczki confit na emulsji z ananasa i czerwonej kapusty

z kluskami i orzechowym mascarpone

Bufet gorący

Flaki po włosku z pikantną peperoni

Okoń nilowy w sosie limonkowym z pieczonymi pomidorkami

Udziec z indyka w sosie z wędzonych owoców

Roladki wieprzowe z porem i suszonymi pomidorami w sosie bazyliowym

Gnocchi z orzechami szpinakiem i pomidorami concasse

Warzywa blanszowane w maśle klarowanym

Pieczone ziemniaki w rozmarynie

Bufet zimny

 Łosoś marynowany w burakach i ginie w zielonym pieprzu z sosem musztardowym

Filet z matiasa marynowanego w świeżych ziołach z cebulą

Tatar wołowy z  marynowanymi rydzami i kawiorem z kiszonego ogórka

Plastry wędzonej kaczki z marynowaną gruszką i orzechową sałatą

Pasztet domowy z żurawiną duszoną w czerwonym winie

Schab pieczony pikowany wędzonym czosnkiem z sosem gorczycowym

Mięsa wędzone i pieczone z piklami

Bukiet sałat z wędzonym kurczakiem i musztardowym winegret

Sałatka wiosenna z sosem winegret w kroplach balsamino, z pestkami dyni

Orientalna sałatka z paluszkami krabowymi i dzikim ryżem

Świeże warzywa z sosem koktajlowym

Pieczywo własnego wypieku

Bufet deserowy

Wybór ciast  z własnej cukierni (3 rodzaje)

Babeczki z owocami i bitą śmietaną

Owoce sezonowe

Musy owocowe

Napoje

Kawa/herbata

Woda mineralna

Soki owocowe

 

Menu III

Koszt: 200,00 zł/osoba

Przystawka

Rostbef wołowy marynowany w sosie sojowym i kolendrze,

na sosie z ziarnami gorczycy i buraczanym pudrze

Zupa

Zupa z leśnych grzybów z kaszą perłową i mascarpone

Danie główne

Policzki wołowe duszone w trójniaku z suską sechlońską na puree selerowym

z czarną truflą i karmelizowanych warzywach

Bufet gorący

Żurek na domowym zakwasie z kiełbasą i domową wędzonką

Pstrąg potokowy w sosie z leśnych kurek z listkami tymianku

Płatki marynowanej karkówki w pikantnym sosie meksykańskim

Rolada z kaczki z suszonymi jabłkami i sosem pomarańczowym

Pierogi ze szpinakiem i serem z niebieską pleśnią

Fasolka szparagowa

Ziemniaki gotowane z siekanym koprem

Bufet zimny

Śledź skandynawski z zielonym jabłkiem i pieprzówką

Siekany łosoś z jabłkowym kawiorem

Pescaccio z sandacza i troci podane na pikantnym chutney

Tatar wołowy z marynowanymi rydzami i kawiorem z kiszonego ogórka

Mus z wątróbki drobiowej z aromatyczną śliwką i koniakiem

Mięsa wędzone i pieczone z piklami

Pieczona cielęcina w sosie tuńczykowym z kwiatem kapara

Sałatka caprese z sosem bazyliowym

Sałatka z wołowin z marynowanymi warzywami i chrupiącą sałatą

Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem

Świeże warzywa z sosem koktajlowym

Pieczywo własnego wypieku

Bufet deserowy

Wybór ciast z własnej cukierni (3 rodzaje)

Desery koktajlowe

Tarta jabłkowa z toffi

Babeczki z owocami i bitą śmietaną

Rogaliki z konfiturą różaną

Musy owocowe

Owoce sezonowe

Napoje

Kawa/herbata

Woda mineralna

Soki owocowe

 

Menu IV

Koszt: 190,00 zł/osoba

Przystawka

Tatar z matiasa na kompresowanym jabłku i kwaśną śmietaną

Zupa

Rosół domowy z makaronem i warzywami

Danie główne

Stek z indyka w wędzonym boczku z ziołowymi ziemniakami i grillowaną cukinią

Drugie danie gorące (na półmiskach)

Schab pieczony w ziołach faszerowany musem z dzika z ziemniaczanym rosti

i sosem kurkowym

****

Filet z dorsza w sosie blue cheese z sezamowym ryżem i brokułami

Trzecie danie gorące (na półmiskach)

Mix pierogów ze szkloną cebulą i wędzonym boczkiem

Czwarte danie gorące

Pikantna zupa gulaszowa z pieczoną papryką i czarnymi oliwkami

Przekąski zimne

Filet z matiasa z marynowanymi grzybami

Terrina z łososia w algach morskich

Asortyment polskich szynek i kiełbas

Galantyna z kurczaka nadziewana blanszowanym szpinakiem

Schab pieczony w rozmarynie ze śliwkami w sosie dijon

Pieczony pasztet po staropolsku z żurawiną i sosem cumberland

Roladki z cukinii z serem bałkańskim i papryką

Delikatna sałatka jarzynowa

Mix chrupiących sałat z kurczakiem

Sałatka grecka z czarnymi oliwkami

Warzywa marynowane (papryka, grzyby, śliwki, dynia, kukurydza kolby, ogórki)

Bufet deserowy

Wybór ciast z własnej cukierni (3 rodzaje)

Ptysie z bitą śmietaną

Musy owocowe

Owoce sezonowe

Napoje

Kawa/herbata

Woda mineralna

Soki owocowe

 

Menu V

Koszt: 220,00 zł/osoba

Przystawka

Plastry wędzonej kaczki na sosie malinowym z chrupiącą sałatą i serem korycińskim

Zupa

Krem z dyni i borowików z oliwą truflową

Danie główne

Duszona jagnięcina ze śliwkami i anyżem na pęczaku z mascarpone z pieczoną marchewką

Drugie danie gorące (na półmiskach)

Rolada z kaczki nadziewana suszonymi jabłkami na sosie żurawinowo - pomarańczowym

z duszoną czerwoną kapustą i pieczonymi kopytkami

****

Pieczony sandacz w sosie kurkowym z ziemniakami i fasolką

Trzecie danie gorące (na półmiskach)

Pierogi z policzkami wieprzowymi na sosie z prawdziwków

Czwarte danie gorące

Flaki wołowe z pikantną peperoni i cielęcymi klopsikami

Przekąski zimne

Łosoś marynowany w słodkiej cebuli z winegret limonkowo - koperkowym

Pstrąg wędzony w ciepłym dymie na sosie chrzanowym

Polędwiczka podwędzana w dymie olchowym z sosem ogórkowo-kaparowym

Tatar wołowy z marynowanymi rydzami i kawiorem z kiszonego ogórka

Wybór pasztetów z żurawiną i chrzanem

Asortyment polskich szynek i kiełbas

Tymbaliki drobiowe z carpaccio z kiszonego ogórka

Bukiet sałat z tuńczykiem, jajkami i sosem musztardowym

Sałatka z grillowanych warzyw

Sałatka caprese z sosem bazyliowym

Oliwki smakowe, marynaty (ogórki, papryka, grzyby, dynia, śliwki)

Pieczywo własnego wypieku

Bufet deserowy

Wybór ciast  z własnej cukierni (3 rodzaje)

Babeczki z owocami i bitą śmietaną

Ptysie z bitą śmietaną

Owoce sezonowe

Musy owocowe

Napoje

Kawa/herbata

Woda mineralna

Soki owocowe

 

Menu VI

Koszt: 250,00 zł/osoba

Przystawka

Łosoś marynowany w ginie i tartych burakach

na słonecznikowym pesto i jabłkowym kawiorze

Zupa

Consomme z bażanta z pierożkami borowikowymi i listkami tymianku

Danie główne

Udo z gęsi confit na puree z jabłka i pasternaku z glazurowaną gruszką i sosem wiśniowym

Drugie danie gorące

Filet z łososia na sosie imbirowym z ryżowym arancini i kalafiorem romanesco

Trzecie danie gorące

Boczek z dzika na puree, z kwaśnym jabłkiem, kasztanami i piklowanymi warzywami

Czwarte danie gorące

Strogonoff wołowy z pieczoną papryką i czarnymi oliwkami

podany z świeżo pieczonymi bułeczkami

Przekąski zimne

Mus z wędzonych ryb na imbirowym chutney

Śledź skandynawski z zielonym jabłkiem i pieprzówką

Pescaccio z tuńczyka z prażonym czosnkiem i selerem naciowym

Asortyment polskich szynek i kiełbas

Tatar wołowy z marynowanymi rydzami i kawiorem z kiszonego ogórka

Rostbef wołowy gotowany w niskiej temperaturze z orzechową sałatą i balsamico

Pieczona pierś z indyka w żurawinie duszonej w winie

Pasztet z gęsi pieczony w boczku z sosem żurawinowym

Bukiet sałat z serem camembert, chipsami z boczku i sosem malinowym

Sałatka caprese z mozarellą i sosem bazyliowym

Sałatka z krewetkami i grillowanym ananasem

Oliwki smakowe, marynaty (papryka, ogórki, grzyby, śliwki, dynia, kukurydza, kolby)

Pieczywo własnego wypieku

Bufet deserowy

Wybór ciast z własnej cukierni (3 rodzaje)

Desery koktajlowe

Tarta jabłkowa z toffi

Babeczki z owocami i bitą śmietaną

Rogaliki z konfiturą różaną

Owoce sezonowe

Musy owocowe

Napoje

Kawa/herbata

Woda mineralna

Soki owocowe

 

Dodatkowo proponujemy:

Prosiak pieczony faszerowany kaszą,

podrobami i wędzonym boczkiem – 1000,00 zł (ok. 10 kg)

****

Szynka wieprzowa pieczona w całości z dodatkami – 800,00 zł (ok. 10 kg)

****

Stacja z pieczonym indykiem z dodatkami – 800,00 zł (ok. 10 kg)

****

Stół z sushi (machi, kalifornijskie, nigiri ) – 1200,00 zł (na ok. 50 osób)

****

Wiejski stół – 1200,00 zł (na ok. 50 osób)

****

Stół ryb wędzonych i marynowanych – 1000,00 zł (na ok. 50 osób)

****

Stacja z pieczonym łososiem – 350,00 zł/szt. (ok. 3 kg)

****

Szczupak faszerowany – 250,00 zł/szt. (ok. 2 kg)

****

Sękacz – 400,00 zł (ok. 4 kg)

****

Fontanna czekoladowa – 1500,00 zł

 

Dzieci – do lat 4: bezpłatnie

Dzieci do lat 10 – 50%

Wszystkie dania serwowane w Restauracji ORANŻERIA

przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników.

 W naszej kuchni nie stosujemy konserwantów i sztucznych dodatków.

 

Szczegółowe informacje:

tel.: + 48 (85) 665 25 08 (Kierownik Gastronomii)
e-mail: restauracja@hotelbranicki.com.pl

Pobierz menu w pliku pdf

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij