Hotel Branicki **** klasy boutique to wymarzone miejsce do organizacji przyjęcia weselnego. Hotel Branicki**** w Białymstoku zapewnia Młodej Parze idealną przestrzeń do stworzenia niezapomnianej atmosfery, a jednocześnie gwarantuje komfortowe warunki zakwaterowania Gości, wyborne menu oraz magiczny klimat.
Boutiquowy Hotel Branicki to wymarzone miejsce do organizacji niezapomnianego przyjęcia weselnego. Hotel Branicki**** w Białymstoku zapewnia Młodej Parze wyborne menu, magiczny klimat oraz komfortowe warunki zakwaterowania Gości.
Zaszczyceni wyborem naszego hotelu jako miejsca organizacji Państwa przyjęcia weselnego - proponujemy wyjątkowy prezent. Jest to możliwość spędzenia Nocy Poślubnej w romantycznym i luksusowym Apartamencie Różanym.
Doskonale rozumiemy, że przyjęcie weselne to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu.
Dlatego organizując wesele w naszym hotelu, otrzymują Państwo gwarancję świadczenia usług na najwyższym poziomie.
"Organizowałam w Hotelu Branicki małe przyjęcie weselne i jestem po prostu zachwycona! A goście przede wszystkim więc uważam to za wielki sukces Wszystko przygotowane pięknie, estetycznie, elegancko i bardzo smacznie. Goście robili zdjęcia potraw, które były podawane. Atmosfera miła i kameralna, obsługa uprzejma i uśmiechnięta. Pani Kierownik Gastronomii bardzo pomocna w przygotowaniach i służąca dobrą radą - co, jak kiedy. Bez mrugnięcia okiem zasługuje na 4*."
~ Paulina, Facebook
Proponujemy indywidualne menu, uwzględniające gusta i preferencje naszych Gości. Służymy przy tym radą i doświadczeniem.
Wszystkie dania przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników. Nasi kucharze nie wykorzystują sztucznych substancji ani konserwantów.
Menu I
Koszt: 290,00 zł/osoba
Zupa
Krem z włoskich pomidorów z płatkami migdałów-
Danie główne
Schab z sosem grzybowym, domowa babka ziemniaczana, warzywa grillowane z włoskimi ziołami
Około północy
Barszcz z marynowanych buraków z pasztecikiem
Bufet gorący
Filet z dorsza na sosie szpinakowym
Kurczak kukurydziany z grillowaną cukinią i sosem ziołowym
Domowe pierogi ze smażoną cebulką
Karmelizowana marchewka z białym winem
Opiekane ziemniaki z nutą tymianku
Przekąski zimne na półmiskach
Matias z sosem jabłkowo-cebulowym i kwaśną śmietaną
Terrina z ryb morskich
Pieczona rolada z boczku faszerowana wędzoną śliwką
Mięsa wędzone i pieczone podane z sosem tatarskim
Pasztet pieczony po staropolsku z sosem ziołowym
i ziarnami słonecznika
Tatar wołowy z marynowanymi rydzami
i kawiorem z kiszonego ogórka
Jajka faszerowane czarnym kawiorem
Sałatka z serem feta i winegret z miodem gryczanym
Sałatka z brokułami, pestkami słonecznika i chipsami z boczku
Delikatna sałatka jarzynowa
Świeże warzywa z sosem koktajlowym
Pieczywo własnego wypieku
Bufet deserowy
Ciasta z własnej cukierni (3 rodzaje)
Ptysie z bitą śmietaną
Musy owocowe
Owoce sezonowe
Napoje
Kawa z ekspresu/herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Menu II
Koszt: 320,00 zł/osoba
Przystawka
Terrina z łososia ze szpinakiem na sosie chrzanowym i szczypiorkową espumą
Zupa
Consomme drobiowe z kołdunami litewskimi
Danie główne
Pieczona polędwiczka wieprzowa na sosie z trawy żubrowej
z ziemniakami au gratin i warzywami blanszowanymi
Około północy
Flaki po włosku z pikantną peperoni
Bufet gorący
Dorsz w sosie limonkowym z pieczonymi warzywami sezonowymi
Roladka z indyka w sosie kurkowym
Karczek z porem i suszonymi pomidorami
w sosie bazyliowym
Gnocchi z orzechami szpinakiem i pomidorami concasse
Potatki w ziołach
Warzywa stir-fry
Przekąski zimne na półmiskach
Łosoś marynowany w burakach i ginie w zielonym pieprzu z sosem musztardowym
Filet z matiasa marynowanego
w świeżych ziołach z cebulą
Ptysie z pastą serowo-łososiową
Tatar wołowy z marynowanymi rydzami i kawiorem
z kiszonego ogórka
Plastry wędzonej kaczki z marynowaną gruszką
i orzechową sałatą
Pasztet domowy z żurawiną duszoną w czerwonym winie
Schab pieczony pikowany wędzonym czosnkiem z sosem gorczycowym
Mięsa wędzone i pieczone podane z sosem tatarskim
Bukiet sałat z wędzonym kurczakiem i musztardowym winegret
Sałatka grecka z czarnymi oliwkami
Orientalna sałatka z paluszkami krabowymi i makaronem
Świeże warzywa z sosem koktajlowym
Pieczywo własnego wypieku
Bufet deserowy
Ciasta z hotelowej cukierni (3 rodzaje)
Babeczki z owocami i bitą śmietaną
Mini Pavlova z owocami
Owoce sezonowe
Musy owocowe
Musy czekoladowe
Napoje
Kawa z ekspresu/herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Menu III
Koszt: 360,00 zł/osoba
Przystawka
Rostbef wołowy marynowany w sosie sojowym i kolendrze,
na sosie z ziarnami gorczycy i buraczanym pudrze
Zupa
Krem z zielonego groszku z miętą
Danie główne
Noga z kaczki confit z żelem z wiśni i jabłka, jabłkowym arancini
podana z musem oraz sosem winnym
Około północy
Żurek na domowym zakwasie z kiełbasą i domową wędzonką
Bufet gorący
Miętus w sosie z leśnych kurek z listkami tymianku
Policzki wieprzowe duszone w trójniaku z suską sechlońską
Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami
Pierogi ze szpinakiem i serem Lazur
Kolorowa fasolka szparagowa
Ziemniaki ze świeżym koperkiem
Bufet zimny
Śledź skandynawski z zielonym jabłkiem i pieprzówką
Gravlax na rukoli
Pescaccio z sandacza podane na pikantnym chutney
Tatar wołowy z marynowanymi rydzami i kawiorem z kiszonego ogórka
Plastry wędzonej kaczki z marynowaną gruszką i rukolą
Mus z wątróbki drobiowej z aromatyczną śliwką i koniakiem
Mięsa wędzone i pieczone podane z sosem tatarskim
Tarta z chrupiącym boczkiem i portobello
Sałatka z potatków z porem
Sałatka z wołowiną z marynowanymi warzywami i chrupiącą sałatą
Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
Mix sałat z mango i awokado w sosie curry
Pikle lub warzywa sezonowe
Pieczywo własnego wypieku
Bufet deserowy
Ciasta z hotelowej cukierni (3 rodzaje)
Desery koktajlowe
Tarty z owocami sezonowymi
Babeczki z owocami i bitą śmietaną
Mini Pavlova z owocami
Rogaliki z konfiturą różaną
Musy owocowe
Owoce sezonowe
Napoje
Kawa z ekspresu/herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Napoje gazowane
Menu IV (Bufetowe)
Koszt: 300,00 zł/osoba
Przystawka serwowana
Bruschetta z salsą pomidorową i mozzarellą w ziołach
Zupa serwowana
Consomme drobiowe z kołdunami litewskimi
Danie główne serwowane
Roladki z indyka w wędzonym boczku z ziołowymi potatkami
i grillowanymi warzywami sezonowymi
Bufet Gorący
Dorsz pieczony z warzywami
Policzki wieprzowe duszone w trójniaku z suską sechlońską
Pikantna zupa gulaszowa z pieczoną papryką
Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami
Pierogi ze szpinakiem i serem Lazur
Blanszowane warzywa sezonowe
Ziemniaki gotowane z siekanym koprem
Bufet przekąsek zimnych
Śledź tradycyjny z cebulką
Terrina z ryb morskich
Ptysie z pastą serowo-łososiową
Tatar wołowy z marynowanymi rydzami i kawiorem z kiszonego ogórka
Mięsa wędzone i pieczone podane z sosem tatarskim
Tarta z chrupiącym boczkiem i portobello
Pieczony pasztet po staropolsku z żurawiną i sosem cumberland
Roladki z cukinii z serem bałkańskim i papryką
Mix chrupiących sałat z kurczakiem
Sałatka grecka z czarnymi oliwkami
Warzywa marynowane
Pieczywo własnego wypieku
Bufet deserowy
Ciasta z własnej cukierni (3 rodzaje)
Ptysie z bitą śmietaną
Desery koktajlowe
Musy owocowe
Owoce sezonowe
Napoje
Kawa z ekspresu/herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Dodatkowo proponujemy dania serwowane na sali przez kucharzy:
Prosiak pieczony z kaszotto – 1900,00 zł (ok. 10 kg)
Szynka wieprzowa pieczona w całości z dodatkami – 1400,00 zł (ok. 10 kg)
Stół ryb wędzonych i marynowanych – 2500,00 zł (na ok. 50 osób)
Stacja z pieczonym łososiem – 800,00 zł/szt. (ok. 3 kg)
Szczupak faszerowany w całości – 190,00 zł/szt. (ok. 1,5 kg)
Wiejski stół na ciepło (mix pierogów, żeberka pieczone, kartacze, golonka na kapuście,
babka ziemniaczana) - 2500,00 zł
Dzieci – do lat 3: bezpłatnie
Dzieci 3 - 10 lat – 50%
Ceny Alkoholi :
Prosecco 60 zł
Wódka Żubrówka 0,5l 40 zł
Wódka Wyborowa 0,5l 45 zł
Wódka Adam Mickiewicz 0,5l 50 zł
Wódka Żubrówka czarna 0,5l 60 zł
Wino białe bankietowe 0,7l 45 zł
Wino czerwone bankietowe 0,7l 45 zł
Piwo Waszczukowe z nalewaka 0,5l 13 zł
Piwo Waszczukowe butelka różne smaki 0,5l 14 zł
Napoje :
Pepsi/7up/Mirinda w szkle 0,2l 6 zł
Lemoniada smakowa w słoju 3l 90 zł
Kwas chlebowy Waszczukowe 0,33l 10 zł
W cenie Przyjęcia Weselnego Oferujemy:
Apartament dla Nowożeńców (przy przyjęciach powyżej 40 osób)
Atrakcyjne ceny pokoi dla Gości Weselnych
Tradycyjne powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Brak opłaty korkowej
Ozdoby : złote podtalerze, świeczniki, żywe kwiaty
w wazonach, pokrowce na krzesła
Projektor
Możliwość zamówienia dań według diet Gości
Indywidualna opieka Kierownika Gastronomii
Jedzenie pozostałe po przyjęciu pakujemy w opakowania jednorazowe w cenie 50,00 zł
Wszystkie dania serwowane w Hotelu Branicki
przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników.
W naszej kuchni nie stosujemy konserwantów i sztucznych dodatków.
Restauracja nie zezwala na wnoszenie własnego jedzenia,
z wyjątkiem tortu za okazaniem paragonu.
Szczegółowe informacje:
Ewelina Walania (Kierownik Gastronomii)
Tel : +48 695 921 502
e-mail: e.walania@hotelbranicki.com