Zapraszamy do organizacji przyjęć wigilijno - firmowych w przytulnych wnętrzach Restauracji Oranżeria
Aranżacje świąteczne
Kolędy
Ciepło kominka
Kulinarna podróż z tradycyjnymi świątecznymi daniami kuchni polskiej
Kolacja wigilijna serwowana
Koszt 125.00 zł/osoba
Przystawka
Tatar z matiasa z ziarnami gorczycy,
kwaśnym jabłkiem i crème fraiche
Zupa
Aromatyczna zupa grzybowa z kaszą wiejską
Danie główne
Dzwonko karpia smażone na złoto z sosem cytrynowym,
potatki w ziołach, duszona marchewka
Deser
Tarta makowa z bakaliami i białym lukrem
Napoje
Woda mineralna
Kompot z suszu
Kawa/herbata
Lampka wina grzanego
Kolacja wigilijna serwowana
Koszt 170.00 zł/osoba
Obiad serwowany (prosimy o wybór jednego dania)
Zabielana zupa grzybowa z kaszą wiejską
lub
Barszcz na zakwasie buraczanym z uszkami
****
Łosoś w sosie kurkowym, domowe rosti ziemniaczane,
wiązki fasolki szparagowej
lub
Dorsz na chrzanowym puree z zielonym groszkiem
Przekąski zimne
Śledź po żydowsku
Śledź korzenny
Terrina z ryb morskich
Kulebiak z kapustą i grzybami
Chrupiące sałaty z sosem majonezowo – jogurtowym
z wędzonym pstrągiem
Ryba po grecku
Sałatka jarzynowa z jajkiem przepiórczym
Szuba po podlasku
Pieczywo jasne i ciemne
II Danie gorące podane na półmiskach
Pierogi z kapustą i grzybami – 2 szt./osoba
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem – 2 szt./osoba
Desery, napoje - bufet
Sernik z kajmakiem z prażonymi pestkami migdałów
Makowiec z lukrem cytrynowym i kandyzowanymi owocami
Tarta bakaliowa z orzechami
Piernik z bakaliami
Kompot z suszu
Woda mineralna
Kawa
Herbata
Woda mineralna
Lampka wina grzanego
Kolacja wigilijna (bufet)
Koszt: 125,00 zł/osoba
Bufet dań gorących
Barszcz na zakwasie buraczanym z uszkami
Kapusta zasmażana z pieczarkami
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem
Smażone dzwonko karpia, potatki w ziołach
Bufet przekąsek zimnych
Ryba po grecku
Śledź po żydowsku
Kulebiak z kapustą i grzybami
Tymbaliki rybne z sosem chrzanowym
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Szuba po podlasku
Pieczywo jasne i ciemne
Bufet deserowo – napojowy
Strucla makowa
Keks
Piernik z Lipcem Białowieskim
Tarta makowa z białym lukrem
Kompot z suszonych owoców
Kawa
Herbata
Lampka wina grzanego
Kolacja wigilijna (bufet)
Koszt 180.00 zł/os
Bufet dań gorących
Zupa rybna
Miruna w sosie porowo – kurkowym
Filet karpia smażony z boczniakami
Rosti ziemniaczane
Pieczarki z rusztu
Kapusta zasmażana z grzybami
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Smażone pierogi z łososiem
Warzywa z wody
Bufet przekąsek zimnych
Śledź korzenny
Śledź po żydowsku
Karp w galarecie z białego wina z marynowaną rodzynką
Mus z wędzonego pstrąga
Kulebiak z kapustą i grzybami
Sałatka nicejska z tuńczykiem i jajkiem
Sałatka jarzynowa z sosem jogurtowo – majonezowym
Szuba po podlasku
Ryba po grecku
Pieczywo jasne i ciemne
Bufet deserowo – napojowy
Tarta makowa z lukrem cytrynowym
Sernik z belgijską czekoladą i rodzynkami
Makowiec z karmelizowaną skórką z pomarańczy
Piernik z Lipcem Białowieskim
Keks z bakaliami
Kompot z suszu
Woda mineralna
Kawa / herbata
Lampka wina grzanego
Na życzenie Gości przygotowujemy opłatek.
Bufety przygotowujemy od 25 osób.
Informacje i rezerwacje:
Ewelina Walania (Kierownik Gastronomii)
Tel: 695 921 502
E-mail: e.walania@hotelbranicki.com
Serdecznie zapraszamy !