Serdecznie zapraszamy do organizacji przyjęć z okazji Pierwszej Komunii Świętej w Restauracji ORANŻERIA. Dysponujemy trzema eleganckimi, klimatyzowanymi salami mogącymi pomieścić od 20 do 90 osób (sale połączone).
Proponujemy menu dostosowane do ilości osób oraz czasu trwania przyjęcia. Szef Kuchni z przyjemnością, w miarę możliwości, przygotuje Państwa ulubione dania.
Wszystkie dania serwowane w Restauracji ORANŻERIA przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników. W naszej kuchni nie stosujemy konserwantów i sztucznych dodatków.
Przykładowe menu:
Menu I (210,00 zł/osoba)
Zupa
Krem z pomidorów z płatkami migdałowymi
Danie główne
Polędwiczka wieprzowa sous-vide w sosie kurkowym, kopytka, bukiet warzyw
Przekąski zimne
Wytrawne ptysie z pastą serową i gravlaxem z łososia
Jajka faszerowane pastami
Pasztet z kurczaka z sosem żurawinowym
Fritata ze szpinakiem
Mięsa wędzone własnego wyrobu: szynka, schab, karkówka
Sałatka grecka
Grillowane roladki z cukinii z papryką i pastą serową
Warzywa świeże sezonowe z dipami
Pieczywo
Menu dziecięce
Rosół z makaronem domowym
Filet z kurczaka z frytkami i mizerią
Napoje, desery
Kawa/Herbata
Sok owocowy
Woda mineralna
Ciasto z własnej cukierni
Mini ptysie z bitą śmietaną
Musy owocowe: truskawkowy, z kiwi, brzoskwiniowy
Owoce świeże
Menu II (230,00 zł/osoba)
Zupa
Krem z białych warzyw z chipsami bekonowymi
Danie główne
Filet kaczki, puree z młodych ziemniaków, sos z czerwonego wina,
mix sałat z truskawkami i winegretem
Przekąski zimne
Tatar z matiasa na kwaśnym jabłku
Tarta z kurkami i serem Dziugas
Półmisek mięs pieczonych
Półmisek pasztetów
Roladki z serkiem śmietanowym i suszonymi pomidorami
Carpaccio z pieczonego buraka z serem korycińskim
Sałatka brokułowa z fetą i oliwkami
Łódeczki z cykorii z salsą pico de gallo
Liście szpinaku z bekonem i sosem czosnkowym
Warzywa sezonowe z dipami
Pieczywo
Menu dziecięce
Rosół z makaronem domowym
Filet z kurczaka z frytkami i mizerią
Napoje, desery
Kawa/Herbata
Sok owocowy
Woda mineralna
Ciasto z własnej cukierni
Babeczki z owocami i bitą śmietaną
Musy owocowe: truskawkowy, z kiwi, brzoskwiniowy
Owoce
DODATKOWO PROPONUJEMY:
Befsztyk tatarski – 25,00 zł/osoba (100 g/osoba)
Łosoś marynowany na zimno z pesto orzechowym – 26,00 zł (80 g/osoba)
Roladki z cukinii z serem feta i papryką z oliwą ziołową – 19,00 zł (80 g/osoba)
****
SŁODKOŚCI Z HOTELOWEJ CUKIERNI
- Beza Pavlova – 150,00 zł/sztuka
- Ciasto Pani Walewska – 80,00 zł/kg
- Panna Cotta – 49,00 zł/kg
- Ciasto Leśny Mech – 79,00 zł/kg
- Mus miętowy w szkle – 10,00 zł/sztuka
- Owoce filetowane – 15,00 zł/150 g
NAPOJE ZIMNE:
Napoje Pepsi – 8,00 zł/200 ml.
Lemoniada cytrynowa – 25,00 zł/1 l.
Dzieci do lat 3 gościmy bezpłatnie.
Dzieci od 3 do 7 lat – 140,00 zł
****
Jedzenie pozostałe po przyjęciu pakujemy
w opakowania jednorazowe w cenie 50,00 zł
****
Sala na wyłączność – do 6 godzin.
Każda następna godzina płatna 300,00 zł
****
Wszystkie dania serwowane w Restauracji ORANŻERIA
przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników.
W naszej kuchni nie stosujemy konserwantów i sztucznych dodatków.
Wszelkich informacji udzieli Państwu Dział Gastronomii:
- tel: 85 665 25 08
- e-mail: restauracja@hotelbranicki.com.pl
Serdecznie zapraszamy !