ZESTAWY DAŃ WIGILIJNYCH I ŚWIĄTECZNYCH

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty cateringu wigiljno - świątecznego.

Proponujemy (minimalne zamówienie - 6 osób)

ZESTAW DAŃ WIGILIJNYCH

KOSZT: 100 zł/osoba

Przekąski zimne (6 do wyboru)

Śledź ze słodką cebulą i ziołami w oleju – 50g

Śledź korzenny na carpaccio z marynowanego jabłka - 50g

Śledź z marynowanymi burakami i zielonym jabłkiem – 50g

Śledź z suszonymi śliwkami i płatkami migdałów – 50g

Terrina z sandacza i łososia – 50g

Karp w pomidorowej galarecie – 50g

Karp po żydowsku z rodzynkami i płatkami migdałów – 50g

Ryba po grecku z pomidorami pelati – 50g

Filet z łososia marynowany w soli i soku z buraka – 50g

Mix sałat z pstrągiem wędzonym i zielonymi oliwkami – 100g

Sałata nicejska z tuńczykiem i jajkiem – 100g

Sałatka jarzynowa w sosie majonezowo jogurtowym – 200g

Zupy (1 do wyboru)

Zupa z leśnych grzybów z mascarpone, łazankami i listkami tymianku – 200ml

Zupa rybna z pomidorami i likierem z pomarańczy – 200ml

Barszcz z kiszonych buraków na winie z uszkami – 200ml

Dania gorące (2 do wyboru)

Dorsz smażony w sosie z kurek i pora w białym winie i słodkiej śmietanie – 150g

Filet z pstrąga z warzywami i grzybowym ragout - 150g

Filet karpia smażony z boczniakami z patelni – 150g

Pieczony filet z makreli z warzywami - 150 g

Pierogi z kapustą i grzybami – 7 szt.

Pierogi z wędzoną rybą – 7 szt.

Kapusta zasmażana z grzybami – 200g

Desery (2 do wyboru)

Sernik na orzechowym spodzie - 120g

Makowiec z lukrem i rodzynkami – 120g

Piernik z bakaliami i białą czekoladą– 120g

Rolada biszkoptowa z makiem– 120g

Łazanki z makiem i bakaliami – 120g

 

DANIA ŚWIĄTECZNE

 Przekąski (cena za 1 kg)

Pasztet z dzika z redukcją jeżynową  - 55 zł

Pasztet drobiowy z rodzynkami w sosie żurawinowym – 45 zł

Rolada z kaczki z marynowanymi jabłkami – 85 zł

Mięsa wędzone (schab, szynka, karkówka) z hotelowej wędzarni – 40 zł

Pieczona wieprzowina w sosie tuńczykowym z kaparami – 65 zł

Rolada łososiowa ze szpinakiem - 85 zł

 

Dania główne (porcja na 1 osobę)

Udo z kaczki confit z czerwoną kapustą, sosem pomarańczowym i rozmarynem – 30 zł (1szt)

Pieczony filet indyka z żurawiną i orzechami w sosie balsamicznym –18 zł/150g

Roladka z karkówki z porem i suszonymi pomidorami w sosie bazyliowym - 16 zł/150g

Polędwiczki wieprzowe w wędzonym boczku i sosie grzybowym – 22 zł/150g

Zamówienia prosimy składać do dnia 19.12. telefonicznie pod numerem 85 665 25 08 lub e-mailem: restauracja@hotelbranicki.com.pl.

Serdecznie zapraszamy !

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij