Wesela 2024

Hotel Branicki **** klasy boutique to wymarzone miejsce do organizacji przyjęcia weselnego. Hotel Branicki**** w Białymstoku zapewnia Młodej Parze idealną przestrzeń do stworzenia niezapomnianej atmosfery, a jednocześnie gwarantuje komfortowe warunki zakwaterowania Gości, wyborne menu oraz magiczny klimat.

Boutiquowy Hotel Branicki to wymarzone miejsce do organizacji niezapomnianego przyjęcia weselnego. Hotel Branicki**** w Białymstoku zapewnia Młodej Parze wyborne menu, magiczny klimat oraz komfortowe warunki zakwaterowania Gości.

Zaszczyceni wyborem naszego hotelu jako miejsca organizacji Państwa przyjęcia weselnego - proponujemy wyjątkowy prezent. Jest to możliwość spędzenia Nocy Poślubnej w  romantycznym i luksusowym Apartamencie Różanym.

Doskonale rozumiemy, że przyjęcie weselne to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu.

Dlatego organizując wesele w naszym hotelu, otrzymują Państwo gwarancję świadczenia usług na najwyższym poziomie.

Do Państwa dyspozycji oddajemy sale weselne:

  • Bankietową: przyjęcie do 70 osób
  • Bankietową i hol recepcyjny: przyjęcie do 100 osób

"Organizowałam w Hotelu Branicki małe przyjęcie weselne i jestem po prostu zachwycona! A goście przede wszystkim więc uważam to za wielki sukces Wszystko przygotowane pięknie, estetycznie, elegancko i bardzo smacznie. Goście robili zdjęcia potraw, które były podawane. Atmosfera miła i kameralna, obsługa uprzejma i uśmiechnięta. Pani Kierownik Gastronomii bardzo pomocna w przygotowaniach i służąca dobrą radą - co, jak kiedy. Bez mrugnięcia okiem zasługuje na 4*."
~ Paulina, Facebook

MENU

Proponujemy indywidualne menu, uwzględniające gusta i preferencje naszych Gości. Służymy przy tym radą i doświadczeniem.
Wszystkie dania przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników. Nasi kucharze nie wykorzystują sztucznych substancji ani konserwantów.

Menu I

Koszt: 290,00 zł/osoba

Zupa

 Krem z włoskich pomidorów z płatkami migdałów-

Danie główne

Schab z sosem grzybowym, domowa babka ziemniaczana, warzywa grillowane z włoskimi ziołami

Około północy

Barszcz z marynowanych buraków z pasztecikiem

Bufet gorący

Filet z dorsza na sosie szpinakowym

Kurczak kukurydziany z grillowaną cukinią i sosem ziołowym

Domowe pierogi ze smażoną cebulką

Karmelizowana marchewka z białym winem

Opiekane ziemniaki z nutą tymianku

Przekąski zimne na półmiskach

Matias z sosem jabłkowo-cebulowym i kwaśną śmietaną

Terrina z ryb morskich

Pieczona rolada z boczku faszerowana wędzoną śliwką

Mięsa wędzone i pieczone podane z sosem tatarskim

Pasztet pieczony po staropolsku z sosem ziołowym

i ziarnami słonecznika

Tatar wołowy z marynowanymi rydzami

i kawiorem z kiszonego ogórka

Jajka faszerowane czarnym kawiorem

Sałatka z serem feta i winegret z miodem gryczanym

Sałatka z brokułami, pestkami słonecznika i chipsami z boczku

Delikatna sałatka jarzynowa

Świeże warzywa z sosem koktajlowym

Pieczywo własnego wypieku

Bufet deserowy

Ciasta z własnej cukierni (3 rodzaje)

Ptysie z bitą śmietaną

Musy owocowe

Owoce sezonowe

Napoje

Kawa z ekspresu/herbata

Woda mineralna

Soki owocowe

 

 

Menu II

Koszt: 320,00 zł/osoba

Przystawka

Terrina z łososia ze szpinakiem na sosie chrzanowym i szczypiorkową espumą

Zupa

Consomme drobiowe z kołdunami litewskimi

Danie główne

Pieczona polędwiczka wieprzowa na sosie z trawy żubrowej

z ziemniakami au gratin i warzywami blanszowanymi

Około północy

Flaki po włosku z pikantną peperoni

Bufet gorący

Dorsz w sosie limonkowym z pieczonymi warzywami sezonowymi

Roladka z indyka w sosie kurkowym

Karczek z porem i suszonymi pomidorami

w sosie bazyliowym

Gnocchi z orzechami szpinakiem i pomidorami concasse

Potatki w ziołach

Warzywa stir-fry

Przekąski zimne na półmiskach

 Łosoś marynowany w burakach i ginie w zielonym pieprzu z sosem musztardowym

Filet z matiasa marynowanego

w świeżych ziołach z cebulą

Ptysie z pastą serowo-łososiową

Tatar wołowy z marynowanymi rydzami i kawiorem

z kiszonego ogórka

Plastry wędzonej kaczki z marynowaną gruszką

i orzechową sałatą

Pasztet domowy z żurawiną duszoną w czerwonym winie

Schab pieczony pikowany wędzonym czosnkiem z sosem gorczycowym

Mięsa wędzone i pieczone podane z sosem tatarskim

Bukiet sałat z wędzonym kurczakiem i musztardowym winegret

Sałatka grecka z czarnymi oliwkami

Orientalna sałatka z paluszkami krabowymi i makaronem

Świeże warzywa z sosem koktajlowym

Pieczywo własnego wypieku

Bufet deserowy

Ciasta z hotelowej cukierni (3 rodzaje)

Babeczki z owocami i bitą śmietaną

Mini Pavlova z owocami

Owoce sezonowe

Musy owocowe

Musy czekoladowe

Napoje

Kawa z ekspresu/herbata

Woda mineralna

Soki owocowe

 

Menu III

Koszt: 360,00 zł/osoba

Przystawka

Rostbef wołowy marynowany w sosie sojowym i kolendrze,

na sosie z ziarnami gorczycy i buraczanym pudrze

Zupa

Krem z zielonego groszku z miętą

Danie główne

Noga z kaczki confit z żelem z wiśni i jabłka, jabłkowym arancini

podana z musem oraz sosem winnym

Około północy

Żurek na domowym zakwasie z kiełbasą i domową wędzonką

Bufet gorący

Miętus w sosie z leśnych kurek z listkami tymianku

Policzki wieprzowe duszone w trójniaku z suską sechlońską

Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami

Pierogi ze szpinakiem i serem Lazur

Kolorowa fasolka szparagowa

Ziemniaki ze świeżym koperkiem

Bufet zimny

Śledź skandynawski z zielonym jabłkiem i pieprzówką

Gravlax na rukoli

Pescaccio z sandacza  podane na pikantnym chutney

Tatar wołowy z marynowanymi rydzami i kawiorem z kiszonego ogórka

Plastry wędzonej kaczki z marynowaną gruszką i rukolą

Mus z wątróbki drobiowej z aromatyczną śliwką i koniakiem

Mięsa wędzone i pieczone podane z sosem tatarskim

Tarta z chrupiącym boczkiem i portobello

Sałatka z potatków z porem

Sałatka z wołowiną z marynowanymi warzywami i chrupiącą sałatą

Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem

Mix sałat z mango i awokado w sosie curry

Pikle lub warzywa sezonowe

Pieczywo własnego wypieku

Bufet deserowy

Ciasta z hotelowej cukierni (3 rodzaje)

Desery koktajlowe

Tarty z owocami sezonowymi

Babeczki z owocami i bitą śmietaną

Mini Pavlova z owocami

Rogaliki z konfiturą różaną

Musy owocowe

Owoce sezonowe

Napoje

Kawa z ekspresu/herbata

Woda mineralna

Soki owocowe

Napoje gazowane

 

Menu IV (Bufetowe)

Koszt: 300,00 zł/osoba

Przystawka serwowana

Bruschetta z salsą pomidorową i mozzarellą w ziołach

Zupa serwowana

Consomme drobiowe z kołdunami litewskimi

Danie główne serwowane

Roladki z indyka w wędzonym boczku z ziołowymi potatkami

 i grillowanymi warzywami sezonowymi

Bufet Gorący

Dorsz pieczony z warzywami

Policzki wieprzowe duszone w trójniaku z suską sechlońską

Pikantna zupa gulaszowa z pieczoną papryką

Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami

Pierogi ze szpinakiem i serem Lazur

Blanszowane warzywa sezonowe

Ziemniaki gotowane z siekanym koprem

Bufet przekąsek zimnych

Śledź tradycyjny z cebulką

Terrina z ryb morskich

Ptysie z pastą serowo-łososiową

Tatar wołowy z marynowanymi rydzami i kawiorem z kiszonego ogórka

Mięsa wędzone i pieczone podane z sosem tatarskim

Tarta z chrupiącym boczkiem i portobello

Pieczony pasztet po staropolsku z żurawiną i sosem cumberland

Roladki z cukinii z serem bałkańskim i papryką

Mix chrupiących sałat z kurczakiem

Sałatka grecka z czarnymi oliwkami

Warzywa marynowane

Pieczywo własnego wypieku

Bufet deserowy

Ciasta z własnej cukierni (3 rodzaje)

Ptysie z bitą śmietaną

Desery koktajlowe

Musy owocowe

Owoce sezonowe

Napoje

Kawa z ekspresu/herbata

Woda mineralna

Soki owocowe

 

Dodatkowo proponujemy dania serwowane na sali przez kucharzy:

Prosiak pieczony z kaszotto – 1900,00 zł (ok. 10 kg)

Szynka wieprzowa pieczona w całości z dodatkami – 1400,00 zł (ok. 10 kg)

Stół ryb wędzonych i marynowanych – 2500,00 zł (na ok. 50 osób)

Stacja z pieczonym łososiem – 800,00 zł/szt. (ok. 3 kg)

Szczupak faszerowany w całości – 190,00 zł/szt. (ok. 1,5 kg)

Wiejski stół na ciepło  (mix pierogów, żeberka pieczone, kartacze, golonka na kapuście,

babka ziemniaczana) - 2500,00 zł

 

Dzieci – do lat 3: bezpłatnie

Dzieci 3 - 10 lat – 50%

 

Ceny Alkoholi :

Prosecco 60 zł

Wódka Żubrówka 0,5l 40 zł

Wódka Wyborowa 0,5l 45 zł

Wódka Adam Mickiewicz 0,5l 50 zł

Wódka Żubrówka czarna 0,5l 60 zł

Wino białe bankietowe 0,7l 45 zł

Wino czerwone bankietowe 0,7l 45 zł

Piwo Waszczukowe z nalewaka 0,5l 13 zł

Piwo Waszczukowe butelka różne smaki 0,5l 14 zł

Napoje :

Pepsi/7up/Mirinda w szkle 0,2l 6 zł

Lemoniada smakowa w słoju 3l 90 zł

Kwas chlebowy Waszczukowe 0,33l 10 zł

 

W cenie Przyjęcia Weselnego Oferujemy:

Apartament dla Nowożeńców (przy przyjęciach powyżej 40 osób)

Atrakcyjne ceny pokoi dla Gości Weselnych

Tradycyjne powitanie Pary Młodej chlebem i solą

Brak opłaty korkowej

Ozdoby : złote podtalerze, świeczniki, żywe kwiaty

w wazonach, pokrowce na krzesła

Projektor

Możliwość zamówienia dań według diet Gości

Indywidualna opieka Kierownika Gastronomii

 

Jedzenie pozostałe po przyjęciu pakujemy w opakowania jednorazowe w cenie 50,00 zł

Wszystkie dania serwowane w Hotelu Branicki

przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników.

 W naszej kuchni nie stosujemy konserwantów i sztucznych dodatków.

Restauracja nie zezwala na wnoszenie własnego jedzenia,

z wyjątkiem tortu za okazaniem paragonu.

 

Szczegółowe informacje:

Ewelina Walania (Kierownik Gastronomii)

Tel : +48 695 921 502

e-mail: e.walania@hotelbranicki.com

POBIERZ OFERTĘ W FORMACIE PDF

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij