UWAGA !!! Kolacja wyprzedana. Zapraszamy do śledzenia naszych innych wydarzeń.
W dniu 29.03. (piątek) o godzinie 19.00 zapraszamy do Restauracji Oranżeria na kolację degustacyjną prezentującą dania kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.
Trzej Szefowie Kuchni: Łukasz Mularczyk (Hotel Lipowy Most), Łukasz Romek (Restauracja Oranżeria) oraz Michał Szczepański (Restauracja Werbena Herbarium Hotel & SPA) będą czerpali swoje inspiracje z otaczającej nas natury.
MENU:
Łukasz Mularczyk
Przekąska
Serce z jelenia, jeżyny, lardo, kurka
Danie główne
Sarna, jagoda, pietruszka, borowik
Deser
Karmel, czekolada areo, mleko, sól Maldon
Łukasz Romek
Przekąska
Parfait z wątróbki, siano z pora, chips z cebuli, malinowy demi glace
Danie główne
Policzek wieprzowy, pasternak, burak, chrzan, śliwowica
Deser
Tartaletka z jabłkiem, piana z sera Korycińskiego
Michał Szczepański
Przekąska
Wędzony jesiotr, krem z maślanki, oliwa ze szczypiorku, ziemniaki pieczone w ognisku, puder z pora, karmelizowana maślanka, piklowana szalotka
Danie główne
Sum sous-vide, puree z pigwy, kolorowe kalafiory pod różnymi postaciami
Deser
Sernik na zimno z borowikiem, sorbet z rokitnika, beza
Zaproszenia w cenie 125,00 zł/osoba są do nabycia w recepcji hotelu do dnia 27.03.
Serdecznie zapraszamy !