"Rzeka - Las - Łąka"

W dniu 29.03. (piątek) o godzinie 19.00 zapraszamy do Restauracji Oranżeria na kolację degustacyjną prezentującą dania kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.
Trzej Szefowie Kuchni: Łukasz Mularczyk (Hotel Lipowy Most), Łukasz Romek (Restauracja Oranżeria) oraz Michał Szczepański (Restauracja Werbena Herbarium Hotel & SPA) będą czerpali swoje inspiracje z otaczającej nas natury.

MENU:

Łukasz Mularczyk

Przekąska

Serce z jelenia, jeżyny, lardo, kurka

Danie główne

Sarna, jagoda, pietruszka, borowik

Deser

Karmel, czekolada areo, mleko, sól Maldon

Łukasz Romek

Przekąska

Parfait z wątróbki, siano z pora, chips z cebuli, malinowy demi glace

Danie główne

Policzek wieprzowy, pasternak, burak, chrzan, śliwowica

Deser

Tartaletka z jabłkiem, piana z sera Korycińskiego

Michał Szczepański

Przekąska

Wędzony jesiotr, krem z maślanki, oliwa ze szczypiorku, ziemniaki pieczone w ognisku, puder z pora, karmelizowana maślanka, piklowana szalotka

Danie główne

Sum sous-vide, puree z pigwy, kolorowe kalafiory pod różnymi postaciami

Deser

Sernik na zimno z borowikiem, sorbet z rokitnika, beza

 

Zaproszenia w cenie 125,00 zł/osoba są do nabycia w recepcji hotelu do dnia 27.03.

Serdecznie zapraszamy !

 

 

 

 

 

 

 

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close