Restauracja Oranżeria

Przebojowy Bal Sylwestrowy 2017

  SYLWESTROWE MENU

Przekąska zimna

Łosoś 52 ⁰ C, Panna Cotta ze skorupiaków, puder z buraka, krakersy z tapioki

Zupa

Krem z pieczonego pasternaku, rocher z bażanta, majerankowe pesto

Danie główne

Policzki wołowe, suska selchońska, cynamon, puree selerowe z czarną truflą,

 karmelizowane warzywa, borowik

Deser

Biała czekolada, trawa cytrynowa, miętowy kawior, wiśniowy coulis

BUFET GORĄCY

Pikantna zupa rybna z owocami morza i pomidorkami cherry

Zupa grzybowa, mascarpone, listki tymianku

Kaczka confit, sos wiśniowy, karmelizowana gruszka

Schab, włoska pancetta, boczniaki z patelni, sos pieprzowy

Dorsz atlantycki, ser z niebieską pleśnią, słodka śmietana, szałwia

Pierogi z kurkami i kaszą mazurską, por duszony w białym winie, tymianek

Włoskie gnocchi, pomidory concasse, orzechy, szpinak

Warzywa,  sos al arabista, grana padano

Pieczone ziemniaki po prowansalsku

BUFET ZIMNY

Tatar wołowy,  marynowane rydze, kawior z kiszonego ogórka

Pieczona cielęcina, sos tuńczykowy, owoce kapara

Pasztet z dziczyzny z pieczonym czosnkiem, sos z dzikiej róży

Płatki krwistego rostbefu, emulsja z gorczycy, pył z piernika

Mięsa wędzone, sos tatarski

Śledź skandynawski, kompresowane jabłko, czarny pieprz

Koktajl z krewetek, owocowe chutney

Pstrąg łososiowy, buraki, jałowcówka

Sałatka ze szpinakiem,  camembert, malinowy winegret

Sałatka z karmelizowanymi burakami, wędzona kaczka

Sałatka cezar, kurczak, grzanki, chipsy z boczku

BUFET SŁODKI

Mus czekoladowy podany z wiśniami/Musy owocowe

Panna cotta  waniliowa z sosem malinowym

Sosnowy Creme Brulee

Ciasta z hotelowej cukierni

Babeczki z bitą śmietaną/Rogaliki z konfiturą różaną

Owoce sezonowe

NAPOJE

Kawa/herbata

Woda mineralna, soki owocowe

BUFET ALKOHOLOWY

Wódka biała

Wino białe i czerwone

Wino musujące (toast noworoczny)

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij